3000 leerlingen

 In Uncategorized

ZALTBOMMEL • Emilie van Leeuwen uit Wellseind is de 3000e leerling die is ingeschreven bij zwemschool Ad van Trigt. Zij krijgt gratis les tot ze haar A-diploma heeft gehaald.

Emilie kwam zaterdag net als 23 andere kinderen naar het zwembad voor haar eerste zwemles van Ad van Trigt en zijn team. Daar werd ze verrast met een mooi Lego-bouwpakket van een zwembad. Ook voor de andere zwemmers in haar groepje was er een cadeautje.

Vissenstaartje, rondje, boem
Zwemschool Ad van Trigt bestaat inmiddels 12 jaar. In 2009 werd Marit Beem verwelkomd als duizendste lid. Lisa Gorgels was de tweeduizendste. Al die kinderen weten waarschijnlijk nog precies wat badmeester Ad bedoelt met de leus ‘vissenstaartje, rondje, boem!’.

Adje Patatje
Deze eerdere mijlpalen speelden zich af in het zwembad van het toenmalige Apollo Hotel. Toen het hotel werd overgenomen door Van der Valk werd het zwembad gesloopt. Van Trigt – bij de kinderen beter bekend als Adje Patatje – huurt nu op woensdag en zaterdag het Sportfondsen-bad Akwamarijn.

Eigen zwembad
Van Trigt is al jaren bezig met een plan voor een eigen zwembad, waar zijn lesmethode beter tot zijn recht komt. Die bestaat uit streng zijn als het moet en aardig als het kan.

“Meestal werkt een aai over de bol het beste”, vertelde hij in een interview bij het tienjarig bestaan van zijn zwemschool. “Je moet kind voor kind aanvoelen. Daarom werken wij voor het A-diploma met groepjes van zes kinderen. Dan kun je ze allemaal in de gaten houden.”

De aanpak van zwemschool Ad van Trigt is wijd en zijd bekend, de leerlingen komen soms van ver buiten de Bommelerwaard.

Waluwe
Een locatie voor zijn eigen zwembad is er inmiddels, in de Waluwe. Onlangs besloot de gemeenteraad dat vlakbij die plek ook het nieuwe gemeentelijke zwembad gebouwd gaat worden. Van Trigt werkt samen met een grote partij die in meer plaatsen in het land baden bouwt. De initiatiefnemers zijn nog druk bezig met de financiering.

Leave a Comment